MOJBUK.TK

DOWNLOAD-CHAT-FORUM-BLOG-NAJNOVIJA MUZIKA-HITOVI-SATELITSKA-TELEVIZIJA-RADIO-ZABAVA...
ŽELIMO VAM SRETNE NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE!!!

Topic: BIH - TURSKA, UZIVO, DIREKTAN PRENOS, LIVE STREAM - ZAGARANTOVANO 09.09.2009 U 20:00H

Post-reply-btn
Forum Home > Televizija > BIH - TURSKA, UZIVO, DIREKTAN PRENOS, LIVE STREAM - ZAGARANTOVANO 09.09.2009 U 20:00H
mojbuk
mojbuk
Site Owner

Direktan prenos utakmice BiH -Turska 9.09.2009 u 20:00 moci ce te pratiti ovdje ili  preko MojBuk besplatnog Toobara

KRATAK OSVRT NA PRETHODNU UTAKMICU

Sigurna pobjeda nad Armenijom, red je na Tursku

Veceras je nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine u Jerevanu savladaladomacu Armeniju rezultatom 2-0. Golove su postigli Ibricic u 6. minutii Muslimovic u 73. minuti utakmice. Vrijedi istaci i nekoliko sjajnihprilika, a izmedju ostalog i promaseni penal Edina Dzeke, kada je pucaovisoko iznad gola.

Sve u svemu sigurna i zasluzena pobjeda, s kojom smo se priblizili za jos jedan korak blize ka SP u Juznoj Africi 2010. godine.

Kako su igrali:

NemanjaSupic - Odradio je odlican posao na golu. Vrsio je pravovremenaistrcavanja, a u drugom poluvremenu odbranio je dva nezgodna udarca izvelike daljine. Opravdao je ukazano povjerenje, a nadamo se da cenastaviti sa dobrim partijama.

Admir Vladavic - Krenuo je uutakmicu furiozno, a kao plod takve igre dosla je i asistencija za prvigol. Nakon toga se povukao i pomalo izgubio na terenu. Igrao je odlicnopo desnoj strani, ali je bio mozda i previse napadacki orijentisan.

SejadSalihovic - Opet je bio prinudjen igrati na lijevom boku, ali je kao imnogo puta do sada, taj posao odradio besprijekorno. Ipak, velika jesteta sto ne moze igrati svoju prirodnu poziciju, jer tek onda binjegovo znanje i izrazito jak udarac dosli do izrazaja.

EmirSpahic - Kapiten je odigrao utakmicu bez greske. Vodio je ekipu bezgreske, borio se, smirivao igru, iznosio lopte na protivnicku polovinu.Vrhunska partija, a mozda i najbolja koju je ikada odigrao zareprezentaciju.

Safet Nadarevic - Odlicna igra stamenogKrajisnika, koji se odlicno nadopunjavao sa Spahicem. Protivnickinapadaci su bili neprimjetni.

Elvir Rahimic - Jedan od nasihnajboljih igraca, koji kao po pravilu nakon utakmice dobije najmanjekredita za odlicnu igru. Neprimjetan na sredini terena, sjajno jeprekidao protivnicke napade i pocinjao napade nase reprezentacije.

SamirMuratovic - Igra odlicno dok ima snage, ali kao i svaki put do sada,ostane bez snage nakon nekih sezdesetak minuta. Da li je u pitanju losafizicka sprema ili nesto drugo, ostace jos uvijek velika dilema.

SanelJahic - Odigrao je prosjecnu utakmicu, jer je i on igrao na pozicijikoja mu bas i nije odgovarala. A s obzirom da su se Vladavic iSalihovic ubacivali po bokovima, tako je i napadacka igra Sanela Jahicabila limitirana.

Senijad Ibricic - Cirin ljubimac je odigraofenomenalnu utakmicu. Postigao je prvi gol nakon odlicnog centarsutaVladavica. Ubacio se iz drugog plana, pogodio stativu iz prvog udarca,a onda je bio dovoljno priseban da prikuca drugu loptu glavom u gol. Udrugom poluvremenu sjajno je zapoceo akciju nakon koje je postignutdrugi gol.

Vedad Ibisevic - Vedo mozda danas nije bio u svomelementu, ali je opet uspio izboriti jedanaestarac. Odigrao je sasvimsolidno i nadamo se da ce poceti da trese mreze za reprezentaciju,onako kako je to cinio za Hoffenheim.

Edin Dzeko - Njegovanajlosija utakmica u ovim kvalifikacijama, a opet je uspio da asistiraza drugi gol. Imao je nekoliko odlicnih sansi, ali kao da ga jepromaseni penal totalno izbacio iz igre. Fenomenalno je asistiraoMuslimovicu za drugi gol. Nadamo se da ce do utakmice sa Turskompodesiti nisanske sprave.

Miralem Pjanic - Odigrao zadnjihtridesetak minuta utakmice i pokazao jos jednom da nije rijec samo otalentu, vec o vrhunskom igracu. Za njega mora biti mjesta u startnojpostavi, jer on to svojom igrom i ponasanjem definitivno zasluzuje.Pjanic je "Cirin Prosinecki"

Zlatan Muslimovic - Usao udrugom poluvremenu i maskimalno iskoristio vrijeme provedeno na terenu.Odigrao je fenomenalan pas Dzeki, a ovaj mu je vratio loptu kao natanjiru, a rasni strijelac Muslimovic je to rutinski poslao u praznumrezu.

Zlatan Bajramovic - Jos jednom je Zlatan stisnuo zubei odigrao nekoliko minuta. Nije imao vremena da pokaze mnogo, ali je ipored toga igrao pozrtvovano, pa ga je to kostalo bespotrebnog zutogkartona.

I na kraju treba istaci da je Miroslav CiroBlazevic po ko zna koji put iznenadio sve one koji prate reprezentacijuBiH. Na kraju je ispalo odlicno, ali ce se opet voditi diskusija o tomeda li Begovic i Pjanic trebaju biti u prvoj postavi. Nadajmo se da cenas u slijedecem mecu sa Turskom Ciro opet iznenaditi. Mozda ovaj put stavi Pjanica u igru od pocetka.

izvor

http://mojbuk.webs.com

BIH - TURSKA 09.09.2009

NAKON TESTNOG PRENOSA UTAKMICE ARMENIJA-BOSNA I HERCEGOVINA OSIGURALI SMO ZAGARANTOVAN PRENOS, NA NASEM SAJTU, UTAKMICE BIH-TURSKA

GRAD: Zenica

Stadion: Bilino Polje Stadium

Kapacitet: 25,000

VRIJEME: 20:00h               

LIVE PRENOS - OVDJE - STREAM

ili

Preko MojBuk Besplatnog Toolbara

--

03:15 PM on 09/05/2009 Flag Quote & Reply
mojbuk
mojbuk
Site Owner

Stream ide na Bosanskom jeziku big grin

--

02:08 PM on 09/08/2009 Flag Quote & Reply

You must login to post.

MOJBUK.TK - KORISNICKI RACUN

MOJBUK.TK - IZBORNIK

Untitled Document

Info: Besplatno preuzmite nas besplatan toolbar i podrzite nas. DOWNLOAD OVDJE!!!

Od sada mozete postavljati svoje fotke na stranici Fotografije

MOJBUK.TK - TRAŽILICA:

Loading

MOJBUK.TK - VASE INFORMACIJE

MOJBUK.TK - PODIJELI, OBAVIJESTI

Share/Bookmark

PREUZMITE NAS BESPLATAN TOOLBAR

MOJBUK.TK - OSVJEZITE TOOLBAR

Potrebno je osvjeziti Toolbar kako biste

primili uvijek svjeze informacije i promjene!!!

MOJBUK.TK - KORISNICI:

Lančigzimzzzsemsudin celebicdemba9ba   

MOJBUK.TK - SLIKE:

MOJBUK.TK - VIDEO:

MOJBUK.TK - POSJETE: